Tweede Paasdag 2015

06-03-2015 21:55

Ook dit jaar bood de maalderij op Tweede Paasdag een bijzondere openingsdag in combinatie met de Paasshow bij het naastgelegen bedrijf Auto Westerveld.

Het weiland naast de maalderij stond nog uitgebreider dan voorgaande jaren in het teken van de techniek in de agrarische sector. Met demonstraties met machines voor de landbouw, groenonderhoud en grondverzet kreeg de bezoeker een fraai beeld van de modernste technieken op dit gebied. 

 

Bij Auto Westerveld was het zoals gebruikelijk druk met bezoekers en stonden naast moderne auto's ook enkele historische Opels opgesteld.

Ook fietstechniek ontbreekt niet op de Paasshow: van kleuterfiets tot moderne elektrische fiets, plus een compacte aanhanger voor vervoer van (zware) electrische fietsen. 

 

De maalderij zelf beleefde een primeur met het weer kunnen demonstreren van het opwarmen van de oven in de bakkerij: de voorheen oliegestookte brander waarmee de oven op temperatuur wordt gebracht is omgebouwd tot een gasbrander, dankzij de hulp van een vrijwilliger, waarvoor onze hartelijke dank.

 

 

  

Onderhoud Maalderij

Bij de storm van begin 2018 liep de maalderij schade op aan het dak van de opbouw bovenop het gebouw. Dat leverde een onverwachte kostenpost op. Maar vanaf het voorjaar lag het dak er weer piekfijn bij.
Foto: reparatie van het dak.

 

 

 

 

 

 

 

Wilt u ook iets doen voor het onderhoud van de maalderij? U steunt het onderhoud al met een donatie van 2 euro op bankrekening NL41 RABO 0134 7669 46 t.n.v. Stg. Maalderij De Nieuwe Molen. Helpt u mee?
De stichting is een Culturele ANBI. Voor meer informatie klik op de weblink cms.maalderijdenieuwemolen-nl.webnode.nl/financieel/giften/ .

Niet alleen storm maar ook de tand des tijds knaagt aan het monument en vraagt onderhoud om het maalderijcomplex in stand te houden. Zo is in de zomer van 2018 onderhoud gepleegd aan de loodsen, waar enkele planken zijn vervangen. In het najaar volgde een verfbeurt van de loodsen en in augustus 2019 heeft de opbouw bovenop het gebouw een schilderbeurt gekregen. 

Komt u op een van de openingsdagen langs? Dan ziet u hoe alles er weer piekfijn bij staat, uiteraard met behoud van de authentieke uitstraling.