Jaarverslag 2020

In verband met de maatregelen als gevolg van de coronapandemie kon de maalderij helaas niet open zijn voor publiek. Dat betekende geen Paas-event van Auto Westerveld en andere lokale ondernemers, geen Nationale Molendag in mei, geen excursies en ten slotte ook geen Monumenten(klassen)dag in september.

 

Het bestuur heeft in mei 2020 eenmaal digitaal vergaderd ter vaststelling van de notulen en jaarstukken 2019.

 

Uiteraard ging wel het onderhoud aan het gebouw en het terrein door:

  • gedurende het gehele jaar zijn onderhoudswerkzaamheden aan gebouwen, erf en begroeiing verricht;
  • het periodiek laten draaien van de oude dieselmotor met het aandrijfsysteem om het geheel in actieve staat te houden;
  • door regelmatig (veel) water te geven, hebben de nieuwe haag, de (jonge) fruitbomen en rhododendrons het weer droge jaar overleefd.
     

Promotie:

  • het bijhouden van de website bleef beperkt tot berichtgeving over het niet doorgaan van activiteiten i.v.m. de coronapandemie;
  • de informatiefolder in de houder bij het monumentenbord werd regelmatig aangevuld, wat er op duidt dat toch geregeld belangstellenden langs zijn geweest en wellicht even hebben gepauzeerd op het bankje onder de luifel.

 

Het was dus een stil jaar, wij hopen dat de maalderij in de loop van 2021 weer open kan zijn voor publiek.

 


 

 

Onderhoud Maalderij

Bij de storm van begin 2018 liep de maalderij schade op aan het dak van de opbouw bovenop het gebouw. Dat leverde een onverwachte kostenpost op. Maar vanaf het voorjaar lag het dak er weer piekfijn bij.
Foto: reparatie van het dak.

 

 

 

 

 

 

 

Wilt u ook iets doen voor het onderhoud van de maalderij? U steunt het onderhoud al met een donatie van 2 euro op bankrekening NL41 RABO 0134 7669 46 t.n.v. Stg. Maalderij De Nieuwe Molen. Helpt u mee?
De stichting is een Culturele ANBI. Voor meer informatie klik op de weblink cms.maalderijdenieuwemolen-nl.webnode.nl/financieel/giften/ .

Niet alleen storm maar ook de tand des tijds knaagt aan het monument en vraagt onderhoud om het maalderijcomplex in stand te houden. Zo is in de zomer van 2018 onderhoud gepleegd aan de loodsen, waar enkele planken zijn vervangen. In het najaar volgde een verfbeurt van de loodsen en in augustus 2019 heeft de opbouw bovenop het gebouw een schilderbeurt gekregen. 

Komt u op een van de openingsdagen langs? Dan ziet u hoe alles er weer piekfijn bij staat, uiteraard met behoud van de authentieke uitstraling.